Moestuinieren met kinderen

Samen planten verzorgen, leren over waar voedsel vandaan komt en lekker buiten zijn. Moestuinieren met kinderen is leerzaam én leuk, ontdek hier waarom!

vertt-how-to-cayenne-peper-buiten-zaaien

Leer kinderen de natuur waarderen in de moestuin

Waar komen groenten vandaan?” Die groeien niet in de supermarkt ;-). Ga je moestuinieren met kinderen, dan leren ze dat groenten, fruit, kruiden en bloemen van het land komen. Of van een moestuin in pot. Ze leren dat doperwten niet uit een zak uit de vriezer komen en tomaten niet in een papieren schaaltje groeien. Ze zien zelf dat wanneer je een zaadje in de aarde stopt en zorgt voor water en zonlicht, er een plant begint te groeien waar je van kunt eten.

En als je binnen begint met zaadjes in potten in de vensterbank, leren kinderen over voorzaaien en hoe zaden ontkiemen.

vertt-how-to-basilicum-oogsten
vertt-how-to-gele-paprika-voorzaaien

Moestuinieren met kinderen en leren over gezond eten

In de moestuin leer je over allerlei soorten groenten en fruit. De moeite die je in het kweken steekt, die is het dubbel en dwars waard. Waarom? Omdat die mand vol oogst overloopt van de vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen.

Zo kunnen kinderen in de moestuin leren dat rucola heel veel vitamine k bevat, wat belangrijk is voor de botten en goede voeding is voor de hersenen. Komkommer zit vol kalium, wat goed is voor het vochtgehalte in je lichaam. Worteltjes zijn goed voor de ogen en sperziebonen zitten vol vezels, wat goed is voor de darmen.

“In rucola zit veel vitamine k, wat goed is voor de hersenen.”

Moestuinieren is genieten van de buitenlucht

Hoe heerlijk is het om samen met de kids buiten bezig te zijn in de moestuin! Samen bekijken hoe de zon op de plantjes komt, beslissen of ze nog wat water nodig hebben, voelen of ze niet te veel in de wind staan. En wat dacht je van checken op bladluizen, slakken en gretige vogels die zaadjes pikken? Met kinderen in de moestuin maken jullie een gezellig dagelijks momentje van het verzorgen van de plantjes.

Genoeg redenen om samen met de kids te starten met zelf kweken!

Recommended Posts