cucumis sativus
latijnse naam
VR001
artikelnummer
groenten
categorie
maart - juni
zaaiperiode
juli - oktober
oogstperiode
Deze snack komkommer is bijzonder; het is namelijk een echte F1 soort! Dat houdt in dat hij is gekweekt om klein te blijven, zo’n 10 centimeter. Zoet en knapperig en klein genoeg om er altijd een paar mee te nemen voor onderweg.
Dit komkommerras kun je van maart tot mei binnen zaaien en na half mei direct buiten zaaien. Let op: uit ieder zaadje groeit één komkommerplant waaraan meerdere komkommers groeien.
De snack komkommer houdt van warmte en zon. Wil je in maart al beginnen met zaaien, dan moet je de zaadjes eerst binnen voorzaaien. Hier kunnen de zaadjes veilig ontkiemen tot een klein plantje.
Na 7 tot 10 dagen zijn de zaadjes ontkiemd tot een klein kiemplantje. Vanaf half mei mogen de plantjes buiten in de moestuingrond gezet worden. Zet het plantje in een met moestuingrond gevulde moestuintas of -bak. Het kweekbakje van Vertt kun je met plantje in z’n geheel in de aarde zetten. Plaats 1 plant per moestuintas of houd 40 centimeter afstand tussen de planten.
Vanaf half mei tot eind juni kun je de zaadjes van de snack komkommer ook direct buiten zaaien. Dit doe je zo:
De snack komkommer is een ware zonaanbidder. Zet daarom je moestuintas- of bak op een plek met veel zonuren. Maak de aarde dagelijks vochtig, maar niet té nat. De komkommerplant groeit omhoog. Plaats als het nodig is een stokje of rekje bij de plant, om te helpen klimmen.
Het duurt zo’n vier maanden om van zaadje uit te groeien tot plant waar je komkommers van kunt oogsten. Er zal eerst een gele bloem aan je plant groeien, hieruit groeit de komkommer. Is die zo’n 10 cm lang, dan kun je ze plukken. De snack komkommerplant geeft één jaar oogst, maar binnen dat jaar brengt hij veel komkommers op! Oogst op tijd, zodat de plant weer ruimte krijgt om nieuwe vruchten, en dus komkommers, te groeien.
Verse oogst smaakt natuurlijk het beste. Is het nodig, dan kun je je snack komkommers 4 dagen bewaren. Doe dit niet in de koelkast, dat is te koud. Neem je komkommers mee als een snack voor onderweg, of eet ze bij de borrel met een humusdip. Ook heel smakelijk om tzatziki van te maken!
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.