Over vertt

Vertt is je eigen groenten, kruiden en bloemen kweken. Zaadjes in de aarde, zorgen voor water & licht en beloond worden met heerlijk verse oogst . Moestuinieren dus. Voor moestuinieren heb je geen volkstuin of grote buitenruimte nodig. Met een balkon of tuintje kom je al een heel eind!

Vertt helpt je met moestuinieren op een klein oppervlak. Met biologische zaden voor compacte planten waar heerlijke groenten en kruiden aan groeien. Met bio zaden voor mooie, eetbare bloemen die ook nog eens bijen en vlinders aantrekken. En met moestuintassen waarin je de zaadjes zaait. Hierin groeien ze uit tot florerende planten waarvan je het hele seizoen oogst.

creative-agency-qontent-matters-team-lianne-546x546

Lianne Plouvier

Founder

het idee

Een tijdje terug vond ik dat mijn balkon in Amsterdam West wel wat meer groen kon gebruiken. Wat mooie bloemen en misschien een peperplantje of wat kruidenplantjes. Eigenlijk wilde ik gewoon een moestuin! Dat klonk onmogelijk, want dat is toch voor mensen met zeeën van tijd en een enorm akkerland achter hun huis? Nope. Na veel passen en meten, zaden uitproberen en verzorgingstechnieken onderzoeken, kwam ik erachter dat het allemaal mogelijk is. Met Vertt wil ik iedereen enthousiast maken om je eigen sla, radijsjes, tomaatjes, komkommers, kruiden, paprika, wortelen en nog veel meer te kweken op je balkon of in je tuin.

 

DE VRUCHTEN plukken VAN vertt

Waarom moestuinieren? Laten we beginnen bij het ‘handen in de aarde’ gedeelte. Dit werkt rustgevend in een tijdperk waarin we aan onze smartphone zijn vastgeplakt en vaak gehaast van afspraak naar afspraak racen. Kijk naar je plantjes: die nemen gewoon rustig de tijd om te groeien. Moestuinier je met kindjes, dan leren ze spelenderwijs hoe de natuur werkt en waar ons eten vandaan komt.

Waarom Vertt? Vertt is voor de grote én kleine moestuin. De bio moestuinzaden zijn voor planten die compact groeien en met de juiste verzorging niet veel tijd in beslag nemen. Op de uitgebreide how-to pagina’s staat duidelijke uitleg over hoe je zaait, verzorgt en oogst.

Alle zaden van Vertt zijn biologisch en Skal gecertificeerd. Hierdoor oogst je biologische groenten, kruiden en bloemen, zonder chemische bestrijdingsmiddelen die niet goed zijn voor je gezondheid. Maar niet alleen jij profiteert van biologische zaden. Ook bijtjes, vlinders en andere insecten zijn hier dol op. Niet-biologische zaden bevatten namelijk een chemisch laagje, waardoor de planten minder vatbaar zijn voor insectenplagen. Door dit chemische laagje wordt de plant giftig voor bijen en andere insecten, waardoor je de biodiversiteit kunt verstoren. Met biologische zaden help je de biodiversiteit, zodat bijtjes gerust hun bloemen kunnen bestuiven.